top of page

Wat is NLP?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. 

Met NLP leer je hoe je invloed krijgt op onbewuste denkprocessen van je zelf en van de ander. Met behulp van verschillende NLP-technieken leer je hoe je je beter kunt voelen, hoe je beter kunt communiceren of hoe je betere strategieën te maakt voor het werk dat je uitvoert. Ook helpen deze technieken om je dromen en doelen voor je te zien en waar te maken. 

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance & Commitment Therapy Door middel van ACT onderzoek je hoe je op een andere, slimmere, manier om kunt gaan met vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden. Je gaat in op de rol van het denken in  je leven, in negatieve en positieve zin. ACT helpt je te kijken naar jouw dromen en doelen en hoe je die kunt realiseren. ACT leert je vaardigheden te ontwikkelen waarmee je gemakkelijker met lastige gedachten, gevoelens en omstandigheden om kunt gaan. 

Waarom Paarden?

Paarden leven in het hier en nu. Paarden zijn sensitief en reageren direct op de signalen die hun omgeving hen geeft. Ze reageren op de kleinste spanningen en emoties. Hun communicatie is subtiel en altijd direct in het moment. Ze gebruiken al hun zintuigen om hun omgeving te ervaren. Het coachen met paarden is hierdoor een zeer effectieve manier om inzicht te krijgen in wat er in je omgaat en wat het effect daarvan is op jou en je omgeving. Bovendien kun je meteen ervaren wat het effect is als je je gedrag en manier van communiceren verandert. Coaching met paarden werkt vaak zowel verhelderend als helend.   

Moet je voor de coaching met de hulp van paarden ervaring hebben met paarden?

Je hoeft zeker geen ervaring met paarden te hebben. Ik zorg voor de veiligheid van jou en van het paard. 

De coaching vindt plaats door middel van oefeningen waarbij jij met beide benen op de grond blijft staan. Je zit dus niet op het paard. Bij sommige oefeningen houd je het paard vast of loop je er stukjes mee. Bij andere oefeningen loopt het paard los in de ruimte.

Je moet in principe wel redelijk goed ter been zijn omdat we door (mul) zand lopen. Ben je dat niet maar wil je toch graag een sessie met paarden ervaren? laat het me dan vooral weten want dan pas ik de oefeningen daar graag op aan. 

Wat zijn de kosten?

De kosten voor individuele coaching hangen af van de duur van het traject dat we afspreken. Vertrekpunt is een uurtarief van EUR 87,50 exclusief BTW. Ben je particulier en betaal je de factuur zelf dan zit de BTW in het uurtarief inbegrepen.

 

De kosten van deelname aan de groepstraining om de regie over je eigen leven te krijgen bedragen EUR 1.795,- ex BTW. Ben je particulier en betaal je de factuur zelf dan zit de BTW in dit bedrag inbegrepen.

Vaak zijn werkgevers bereid om (een deel) van de kosten van coaching & training te vergoeden, al dan niet uit een opleidingsbudget..

Voor de overige trajecten en trainingen breng ik een op maat gemaakte offerte uit.

Waar vindt de coaching plaats?

Dat hangt helemaal af van het programma dat je volgt. Individuele coaching vindt meestal plaats op mijn adres in Renkum. Soms kiezen we samen voor een andere locatie af of kan het online. De locatie voor de groepstraining om de regie over je eigen leven te krijgen wordt steeds nader bepaald, maar zal zijn in de regio Renkum.  

Voor de coaching met de hulp van paarden beschik ik over een locatie in Renkum (individuele sessies) en in Uden (individuele sessies en groepen).  

bottom of page