top of page

Mijn verhaal

Ik ben een ondernemend type. Ik ben pragmatisch en sta positief in het leven. Ik zit niet vaak stil. Paarden vormen al sinds mijn kindertijd een belangrijk onderdeel van mijn leven. Ik studeerde Nederlands recht en ben 19 jaar werkzaam geweest als arbeidsrechtadvocaat. In 2012 werd ik zelfstandig ondernemer. In 2016 registreerde ik me als MfN-registermediator. Ik was lid van verschillende besturen en Raden van Toezicht. Ik werk ook als trainer. Onder andere voor ICM, Merlijn Groep en Rendement Uitgeverij. 

 

Ik ben geboeid door het gedrag en de communicatie van mensen.  Waarom doen mensen zoals ze doen? Waarom loopt de een vast terwijl de ander verder kan? Waarom blijven mensen hangen in patronen en houden ze zo graag vast aan het oude, ook al helpt het hen niet verder? Kan je gelukkig zijn zonder reden? Ik ontdekte dat mensen elkaar - maar ook zichzelf - vaak geen vragen stellen en snel oordelen en invullen. Ook vinden veel mensen het lastig het verhaal - ook hun eigen verhaal - van de andere kant te bekijken.

 

Ik ben me verder gaan verdiepen in de psychologische achtergronden van communicatie en gedrag. Ik ontwikkelde daardoor ook mijn eigen persoon en mind en ontdekte wat er voor mij toe doet en leerde hoe het allemaal wat gemakkelijker gaat.  

 

In mijn leven durfde ik regelmatig van koers  te veranderen en leerde ik mijn eigen weg te kiezen vanuit vertrouwen. Mijn drijfveer is om mijn persoonlijke ervaring, kennis en vaardigheden in te zetten om anderen te inspireren en te laten ontdekken hoe zij een prettig, waarde(n)vol en betekenisvol leven kunnen leven. Ook als het tegenzit.

 

Dat ik het werk wat ik het liefste doe ook kan combineren met de inzet van paarden maakt mijn cirkel rond. Ik doe precies waar ik goed in ben en waar mijn passie ligt.  

Relevante diploma's/certificaten 

* Nederlands recht (Universiteit Groningen, 2002)

* Beroepsopleiding advocatuur (Nederlandse Orde van Advocaten, 2003)

* Grotius specialisatie arbeidsrecht (Grotius Academie, 2008)

* Beroepsopleiding mediation (Merlijn Groep, 2016)

* NLP master practitioner (Robin Stevens, 2020)

* Filosofisch Practicus (Instituut voor Wijsbegeerte, 2022)

* ACT Basisopleiding (Act in Actie, 2024)

* Horse assisted coach (Groots & Puur met paardenkracht, 2024)

* Coachopleiding (ICM, aanvang 2024, NOBCO)

Relevante lidmaatschappen/registraties

* MfN-register

* Vereniging Arbeidsmediators Nederland

* Nederlandse Vereniging Van Mediators Advocaten

* Beroepsvereniging voor en door paardencoaches 

Paardencoaching 1_edited.jpg
bottom of page